Pages

8 Ekim 2016 Cumartesi

Beton Bahçe Duvarı

Beton, en sık kullanılan yapı malzemelerinden bir tanesidir. Bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi çok dayanıklı olmasıdır. İçeriğinde kum, çimento malzemeleri ve çakıl taşları barındırıp; su ile karıştırılarak elde edilir.
Apartman kolonları, bina temelleri ve bahçe duvarlarında genellikle beton kullanılmaktadır. Beton bahçe duvarı günümüzde oldukça popülerdir. Neredeyse her yerde bu tarz bahçe duvarlarına rastlayabiliyoruz. Özellikle desenli ve motifli olan duvarlar çok beğenilmekte ve oldukça talep görmektedir. Peyzaj ve mimari açısından da beton bahçe duvarı çok tercih edilmektedir. Bunun en büyük nedeni dekoratif olmasıdır. Ayrıca bu bahçe duvarları sadece göze hitap etmez, oldukça dayanıklıdır. Uzun yıllar zarar görmeden dayanabilir ve kolay kolay aşınmaz ya da yıpranmaz.
Türkiye'nin dört bir yanında betondan yapılan bahçe duvarları kullanılmaktadır. Beton bahçe duvarı, Beton bahçe duvarı yapımı, Beton bahçe duvarı fiyatları, Beton duvar uygulaması

Ülkemizin en doğusundan en batısına hizmet veren pek çok firma vardır. Şehirlere özgü ufak firmaların yanında Türkiye'nin her yerine ulaşma gücüne sahip büyük firmalar da mevcuttur. Bu firmalar müşterilerin isteği doğrultusunda çeşitli desenlere ve motiflere tasarımlarında yer vermektedir. İş yerleri, resmi kurumlar, özel çeşitli merkezler vb. yerler kendi logolarına bahçe duvarlarında ister ise yer verebilir. Sipariş verirken genelde referanslardan veya eski çalışmalardan yararlanarak karar verilebilir. Apartmanlar, siteler, iş yerleri gibi pek çok yerde bahçe duvarı hem dekorasyon hem de güvenlik amaçlı kullanılmaktadır.

Bahçe duvarlarında tasarım açısından olduğu gibi fiyat olanakları bakımından çok zengin bir yelpaze vardır. İnternet üzerinden ya da firmalara giderek görüşme yaparak bilgi edinmek mümkündür. Bilgi alır iken ölçü almak gereklidir, çünkü firmalar fiyatları ölçüye bakarak hesaplamaktadır. Ayrıca seçilecek tasarım da fiyat üzerinde etkili bir unsur olabilmektedir.Bu nedenle sipariş vermeden iyi bir araştırma yapılması gerekmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder